A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Ромоданівський ліцей"

Новини

Дата: від до Скинути

Щорічно у березні проводиться Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом

Що потрібно знати про туберкульоз? Це – інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Мікобактерія туберкульозу стійка до навколишнього середовища, не боїться холоду і нетривалого впливу високих температур. Найбільш вразливими є особи з ослабленою імунною системою. Зокрема, ВІЛ-інфіковані, хворі на цукровий діабет, хронічні та онкологічні захворювання. Також у групі ризику – люди, чий організм виснажений надмірним перевантаженням, постійними стресами,  поганим харчуванням, зловживанням алкоголем, наркотиками, тютюном.

15:19 19.03.2024

«Домедична допомога: від теорії до практики»

Домедична допомога- один з ключових напрямків нашої безпеки. Це саме те, що може врятувати від неповоротних наслідків трагедії, що може трапитись із людиною. З метою підвищення професійного рівня та набуття навичок надання домедичної допомоги сьогодні в ліцеї відбулося практичне заняття з працівниками закладу: «Домедична допомога: від теорії до практики». Заступник головного лікаря з медичної роботи станції екстреної медичної допомоги №4 м. Миргород , Богославець Михайло Степанович, ознайомив з нормативно-правовими основами надання домедичної допомоги та правилами поведінки на місці незвичайних подій, загальними поняттями про анатомію людини. Працівники ліцею відпрацювали правила надання домедичної допомоги при кровотечах, накладання турнікету та інше.

16:13 23.02.2024

День Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні в Україні вшановує пам'ять учасників Революції Гідності, які загинули 20 лютого 2014 року під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві. Саме в цей день було вбито більше 100 мирних протестувальників, які виступали за демократичні цінності та європейську інтеграцію України.

11:35 22.02.2024

День Державного Герба України

День Державного Герба України — це національне українське свято, що символізує боротьбу за незалежність. У цей день українці вшановують свою давню культуру та символіку.

11:00 19.02.2024

День Єднання

Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші діди і прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини…Немає життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі, бо Україна – це наше минуле, сьогодення і майбутнє.

13:37 16.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень